Zwift wereld – Makuri-eilanden

De negende wereld van Zwift zijn de Makuri-eilanden, eind mei 2021 geïntroduceerd op Zwift. Deze eilanden bestaan uit verschillende kaarten, allemaal prachtige bestemmingen geïnspireerd door de Japanse cultuur.

De eerste kaart op de Makuri-eilanden is Yumezi. Dit eiland kent 8 routes (85km in totaal) met ongeveer 28km aan nieuwe wegen, van off-road tot kasseien. Fiets door open landschappen of bossen met Japanse notenbomen (Ginkgo), waar je watervallen, tempels, Japanse kersenbomen (Sakura) en zelfs mythische wezens kan tegenkomen.

Routes op Yumezi 

Sea to Tree (3,3km / 108 hm): Start vanuit Fishing Village en klim naar de top van Temple KOM. Mocht je nog kunnen genieten van de omgeving, kijk dan vooral naar de mooie planten. De tempel architectuur is nog mooier onder de sterren!

Kappa Quest (9,1km / 140 hm): Geen kilometer vlak op deze route! Vanaf de start klim je direct naar de Temple KOM (en de Mystical Tree) om vervolgens af te dalen naar Castle area door Golden Forest. Na acht kilometer klim je opnieuw richting de Temple KOM, al ligt de finish twee kilometer verder bij Mystical Tree.

Chain Chomper (13,6km / 184 hm): Niks gelogen aan de titel van deze route. Vanaf de start (Country Sprint) loopt het omhoog. Eerst naar de Castle KOM, om vervolgens door te klimmen naar de Temple KOM. Hierna is het non-stop afdalen richting de finish- en startplaats, Country Sprint.

Countryside Tour (15,9km / 185hm): Na de eerste vijf vlakke kilometers begint het klimmen, off-road, richting de Temple KOM. Door een bamboebos klim je door naar de ‘Mystical Tree’ om vervolgens af te dalen richting de finish.

Flatland Loop (13km / 99 hm): De vlakste route in deze wereld! Na vijf kilometer de Country Sprint, het enige segment in deze ronde. Aanrader om deze route in de avond te rijden, met de lichten aan is Village Onsen nog mooier.

Two Village Loop (12,8 km / 88 hm): Deze ronde loopt door de twee grootste dorpen van Yumezi en komt langs plekken waar geen enkele andere route uit deze wereld langs komt! De eerste drie kilometer kan je zien als vlakke warming-up richting Country Sprint. Daarna volgt een korte klim naar Village Onsen waar je een 1.5 vlakke ronde door het dorp rijdt om vervolgens te klimmen naar Golden Forest. Hier rijdt je opnieuw een 1.5 vlakke ronde, waarna je kan sprinten bij Village Sprint en kan afsluiten met een afdaling (en sprint) richting Arch Sprint.

Spirit Forest (8,5km / 135 hm): Deze route begint met een lead-in naar de top van de Giant Tree. Hierna daal je door een mistig bamboebos af richting Castle area waar een kleine kasseienstrook in het parcours is verwerkt. Vervolgens klim je opnieuw naar de top, Mystical Tree, waar ook de finish ligt. Maar waarom zou je daar stoppen? Daal even af en pak die ‘gratis’ XP!

Three Village Loop (10,6 km / 92,6 hm): Drie dorpen, elk dorp met zijn eigen persoonlijkheid. Vanaf de start klim je naar Castle KOM, een ‘stenen’-dorp met moderne huizen. Het volgende dorp is Fishing Village, waar verse vis altijd te koop is, mocht je nog iets nodig hebben voor het avondeten. Hierna daal je af door Village Onsen, een levendig dorp met warmwaterbronnen, om vervolgens te finishen in Country Sprint.

Materiaal op Yumezi:

Op het eiland Yumezi is de keuze van jouw materiaal misschien nog belangrijker dan in andere werelden. Zwift pakte in Watopia al uit met routes waarbij veel wegen onverhard zijn, in deze wereld is dat wederom het geval. Door de afwisseling van gravel en asfalt zijn op diverse routes de gravel fietsen misschien wel de snelste keuze! Ga je een event rijden in deze wereld? Check dan eerst goed welk parcours het is, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Valt de beslissing namelijk op een van de talrijke ‘secteurs’, dan ben je op een normale wegfiets zo goed als kansloos.

Zwift tijdens de Olympische spelen: Met de mededeling dat e-Racing op het platform Zwift deel uit ging maken van de virtuele olympische spelen, groeide ook de hoop bij alle ‘zwifters’ op de release van een 9e wereld op Zwift. Yumezi is dan wel (een hele gave) fantasy wereld in Aziatische sferen, maar het feit dat er wordt gesproken over de Makuri eilanden geeft ons hoop op meer! Het zou ons dan ook niet verbazen als we binnenkort een artikel kunnen publiceren over het Olympische parcours in Tokio. Wie weet met de gevreesde ‘Mount Fuji’ als kers op de taart!

Beoordeling Wereld Yumezi door eRacingTV:

Deze in mei 2021 gelanceerde wereld blinkt uit qua visuals en diversiteit aan ondergronden. Elke route is voorzien van gave elementen in het landschap. Door de lampionnen, bloesem en architectuur waan je jezelf tijdens het fietsen in een oosterse wereld. Hoe mooi het ook gemaakt is, het blijft wel (net als Watopia) een fantasy wereld. De klimmers kunnen losgaan op, met name de gravelbeklimming. Toch zit er geen lange col in deze wereld. Voor de pure sprinter is het aanpoten door de mix van gravel en glooiing. Een wereld voor de gravelgrinders, stoempers en avonturiers dus!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.