Partnership KNWU & Cyclinglab

De KNWU en Cyclinglab sluiten zich aan bij de grootste Zwift competitie van de Benelux: de Beneliga van eRacingTV. 

eRacingTV staat voor clean sport en een eerlijke strijd. Om dit doel te bereiken, werken we samen met grote partijen in de wielersport. Zo gaan de KNWU en Cyclinglab toezien op een eerlijk verloop van de Beneliga. De jury zal na iedere wedstrijd de data controleren op onregelmatigheden. Op deze wijze kunnen wij een eerlijke strijd garanderen! 

Jim van den Berg, oprichter van Cyclinglab, kijkt ernaar uit om zijn expertise te wenden aan de competitie: “eRacing heeft een prachtige toekomst in het verschiet die er enorm bij gebaat is dat de resultaten realistisch en geloofwaardig zijn. Met onze kennis op het gebied van inspanningsfysiologie en vermogens in het bijzonder, kunnen we hier ons steentje aan bijdragen.

Directeur Thorwald Veneberg laat weten dat het KNWU met meerdere zaken aan de slag tijdens de competitie. “We ondersteunen de organisatie, denken mee in het opstellen en hanteren van de reglementen en bedenken nieuwe concepten en toepassingen”.

De sportbond ziet eRacingTV dan ook als beloftevolle ontwikkeling. “We zien eRacing als een opkomende discipline binnen de KNWU, het NK Zwift heeft natuurlijk de afgelopen drie jaar ook al plaatsgevonden. In eRacingTV hebben we een serieuze partij gevonden die met succes een nieuwe, eerlijke competitie heeft opgezet. In zowel de discipline als in de organisatie van de competitie zien wij een mooie toekomst,” laat Veneberg weten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.