Zonneveld in extremis geklopt door Van Aelst in eerste etappe Beneliga

Na weken van voorbereiden was het gisteren dan eindelijk zo ver, de eerste etappe van de eRacingTV Beneliga werd verreden! In onze eigen eRacing Arena en in Zwift brandde er al vanaf de eerste seconde een hevige strijd los tussen de renners. Het decor van deze race was ‘Hilly Route’ in Watopia, waar de renners 5 rondes moesten overbruggen voordat ze bij de finish kwamen. Uiteindelijk was het Stefan van Aelst (BZR-SPD) die Sybren Welling (WV de Kannibaal) op het allerlaatste moment aftroefde in de sprint voor de eerste dagzege!

Uitzending

In de voorbeschouwing op de eerste etappe van de Beneliga was Bas Tietema, bekend van Tour de Tietema aanwezig om zijn licht te schijnen op deze nieuwe competitie.

Ook was Anna van der Breggen te gast. We spraken over haar deelname aan het WK Zwift. Ze zal samen met Annemiek van Vleuten de strijd aangaan om de virtuele regenboogtrui.

De race

Maar liefst 31 teams stonden aan de start van de eerste rit van de eRacingTV Beneliga. Met op de startlijst namen zoals Rick Ottema, Jasper Ockeloen, Michiel Offermans, Etienne van Empel en Lennert Teugels was deze rit zwaar bezet. Direct na de start stond de Zwift KOM op het programma, een klim van een kleine kilometer van gemiddeld 5%. Deze klim zorgde er meteen voor dat het peloton uit elkaar viel, op de top zaten er nog maar 50 man van de 130 starters in het peloton. Vervolgens was het tijd voor de eerste tussensprint van de Beneliga, een klassement waar Maico Voets zijn zinnen op gezet lijkt te hebben. Hij wist 23 punten te verzamelen voor de het klassement en staat hiermee na rit 1 stevig aan kop. Na uitlooppogingen van o.a Lennert Teugels, Rick van Breda en Dan Gardner waren er in de laatste ronde nog 25 renners over in een ver uitgedunde eerste groep. Het waren Dan Gardner, Oliver Robinson en Thijs Zonneveld die in de laatste kilometers weg wisten te rijden van de groep. Even leek het of Thijs Zonneveld er met de winst vandoor ging, maar Stefan van Aelst wist na een ijzersterke sprint de winst te pakken in de eerste etappe van de Beneliga.

Top-10

Positie Naam Tijdsverschil Land
1 Stefan van Aelst   BE
2 Sybren Welling + 0.168 NL
3 Joost van den Bosch + 0.385 NL
4 Rick van Breda + 0.44 NL
5 Mathieu Decock + 0.543 BE
6 Lennert Teugels + 0.59 BE
7 Maico Voets + 0.631 NL
8 Rick Ottema + 0.663 NL
9 Jelte Krijnsen + 0.669 NL
10 Youp de Vos + 0.75 NL
Bekijk hier de volledige uitslag en de klassementen

Race 1 terugkijken

YouTube player

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.