Teugels maakt favorietenrol waar op Ventoux

Donderdag 4 februari stond de achtste etappe van de Beneliga in het teken van de mythische ‘kale berg’, de Mont Ventoux. Na start in Bedoin moesten de renners direct aan de bak, vanaf seconde een was het alleen nog ‘maar’ 19 kilometer tot de top. 
 
Lennert Teugels, die in de voorbeschouwing al meerdere malen als topfavoriet werd genoemd, wist na een zeer indrukwekkende solo de winst te pakken op de Mont Ventoux en hiermee zijn koppositie in het algemeen klassement te verstevigen. 
 
Na een vroege solo-aanval van Michiel Offermans (en tussentijdse wedstrijdanalyse van bergkoning Laurens ten Dam) besloot Teugels samen met landgenoot Yoni de Bock in de achtervolging te gaan. Op dik 14 kilometer van de finish kon Teugels aansluiting maken bij Offermans en direct ‘erop en erover’ te springen om zo al snel zijn voorsprong op de achtervolgers uit te bouwen naar een volle minuut. In de laatste kilometers door het kale landschap naar de top wist de leider in het algemeen klassement zijn voorsprong alleen maar meer uit te bouwen met deze indrukwekkende solo. 
 
Een minuut achter de winnaar werd een groots gevecht gestreden door Etienne van Empel, Mike Schuch, Daan Vermeulen en Yoni de Bock om plek twee en drie. Van Empel wist in de slotkilometers aan het (een-naar) langste eind te trekken en finishte als tweede op uiteindelijk +1.13 van de winnaar. Daan Vermeulen maakte het podium compleet op +1.47. 
 
In de studio spraken we voor de start met Mitch Knijnenburg en Thorwald Veneberg. Mitch, die samen met een groep andere ambitieuze wielrenners het wielrennen in Afrika op de kaart willen zetten door middel van Team AMANI. Dit is mede in samenwerking met de KNWU, waarvan algemeen directeur Thorwald ook bij ons aan de desk kwam praten over het ‘aparte’ wielerseizoen van 2020. 
 
Na handige klimtips voor de renners van Rob Ruijgh, beste Nederlander in de Tour van 2011, en een gesprek met Henk van Beusekom (manager sport KNWU) over het organiseren van wielerwedstrijden in deze corona-tijd joinde Laurens ten Dam de uitzending met toffe verhalen over zijn begin met Zwift en zijn ervaringen op de Mont Ventoux. Door dit enorme enthousiasme vergaten we bijna de tijd en stonden er binnen no time alweer 140 man te popelen om de starten.
 
Top 10
Positie Naam Tijdsverschil land
1 Lennert Teugels   BE
2 Etienne van Empel +01.13 NL
3 Daan Vermeulen +01.47 BE
4 Mike Schuch +02.00 NL
5 Yoni de Bock +02.08 BE
6 Jordy Bouts +02.19 BE
7 Mathieu Decock +02.58 BE
8 Wannes Lybaert +02.58 BE
9 Bram Rombouts +02.58 BE
10 Jardi van der Lee +03.06 NL

Volledige Uitslag

[player_list id=”1452″ title=”Algemeen Klassement na rit 7″ number=”10″ team=”0″ seasons=”156″ leagues=”144″ columns=”number,punten” orderby=”punten” order=”DESC” show_all_players_link=”1″ align=”none”]

Check hier de uitzending

YouTube player

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.