Teugels verslaat Campenaerts en wint Beneliga 2020-21

Lennert Teugels, topfavoriet en gastrenner in onze eRacing Arena, heeft de negende etappe (Surrey-Hills) en hiermee ook het algemeen klassement van de Beneliga op zijn naam weten te schrijven. In de finale van de koers wist de renner van Tarteletto Isorex weg te rijden uit een kopgroep van vijf Belgen met onder meer Yoni de Bock en de ‘stagiaire’ van Bataia; Victor Campenaerts.
 
In de voorbeschouwing van de race daagde regerend werelduurrecordhouder, en renner van Team Qhubeka-ASSOS Victor Campenaerts de topfavoriet Lennert Teugels uit voor een ‘hart tegen hart’ strijd. Ook Yoni de Bock wist daar in de Zoom voor de race nog een schepje bovenop te doen. Teugels wist vervolgens in de studio, met behulp van de Wahoo Kickr Headwind, knap zijn hoofd koel te houden.
 
Direct na de start maakte Campenaerts zijn woorden waar door vol gas de eerste kilometers in te gaan en dunde hij, met behulp van verschillende landgenoten, de kopgroep uit tot maar liefst vijf man. In de finale van de koers leken Campenaerts en de Bock er dan ook met de winst vandoor te willen gaan met een laatste ultieme poging, alleen de andere drie Belgen (Lennert Teugels, Stefan van Aelst en Pieter de Paepe) hielden stand waarna Teugels een kroon besloot te zetten op zijn oppermachtige Beneliga seizoen door weg te rijden uit de groep en zo met een voorsprong van drie seconde opnieuw de winst te pakken en hiermee het algemeen- en punten klassement naar zich toe te trekken. Vervolgens kon hij dan ook de Specialized (model?) en het horloge van Wahoo (model?) in ontvangst nemen.
 
In de studio waren wereldkampioene veldrijden Lucinda Brand en ex-wielrenster Iris Slappendel. Lucinda maakte haar nieuwe doel voor het wegseizoen 2021 bekend; Parijs-Roubaix. In de Zoom hadden we daarom Lars Boom, een echte Roubaix specialist in de Zoom die Lucinda hierover tips kon geven. Ook waren Maarten Visser en Willem Dudok, van Hetiskoers op de Zoom. Vlak voor de start wist ook Jari Verstraeten, renner van Bataia die Victor Campenaerts had aangesteld als stagiaire, nog een laatste analyse over de koers te geven.
Top 10
Positie Naam Tijdsverschil land
1 Lennert Teugels   BE
2 Pieter de Paepe +0.03 BE
3 Yoni de Bock +0.03 BE
4 Stefan van Aelst +0.03 BE
5 Victor Campenaerts +0.18 BE
6 Jelte Krijnsen +0.23 NL
7 Daan Vermeulen +0.23 BE
8 Mathieu Decock +0.26 BE
9 Michiel Minnaert +0.27 BE
10 Jari Verstraeten +0.28 BE

Volledige Uitslag

[player_list id=”1452″ title=”Algemeen Klassement na rit 9″ number=”10″ team=”0″ seasons=”156″ leagues=”144″ columns=”number,punten” orderby=”punten” order=”DESC” show_all_players_link=”1″ align=”none”]

Check hier de uitzending

YouTube player

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.