Kerckhaert wint langste rit in de Beneliga.

Met meer dan 70 kilometer aan virtueel asfalt stond de langste rit van de Beneliga op het programma. Het werd een race waarbij de wegrenners pur sang zich als een vis in het water voelden.

Precies om 20.00 werd het startschot gegeven in de eRacingTV studio. Na een lus door de woestijn van Watopia beklommen de renners achtereenvolgens de Titans Grove, Zwift KOM, de Vulkaan om vervolgens de Titans Grove en Zwift KOM nogmaals de beklimmen, maar dan andersom.

Het werd een race waar renners als Yoni de Bock en Lennert Teugels naar uitgekeken hadden, ze vonden op dit parcours genoeg klimmetjes om punten te sprokkelen voor het KOM klassement. Toch was het Dan Gardner die er op de voorlaatste klim vandoor ging met een ultieme solo op 14 kilometer van de finish. Een solo die de hardrijder vol kon houden tot op de laatste klim van de dag, de Zwift KOM Reverse.


Julien van den Brande en Thijs Zonneveld probeerden in een ultieme laatste krachtinspanning nog om weg te rijden uit de groep, maar dat mocht niet baten. Uiteindelijke draaide de Beneliga uit op een sprint in de groep der favorieten waarbij Jochem Kerckhaert van WPGA zich wist te kronen tot de winnaar van race 4.

Top 10

Positie Naam Tijdsverschil land
1 Jochem Kerckhaert NL
2 Lennert Teugels +0 BE
3 Mathieu Decock +0 BE
4 Antonie van Noppen +0 NL
5 Mike Kes +0 NL
6 Etienne van Empel +0 NL
7 Rick Ottema +0 NL
8 Maico Voets +0 NL
9 Jari Verstraeten +0 BE
10 Yoni de Bock + 0 BE

Volledige uitslag Race 4


[player_list id=”1452″ title=”Algemeen Klassement na rit 4″ number=”10″ team=”0″ seasons=”156″ leagues=”144″ columns=”number,punten” orderby=”punten” order=”DESC” show_all_players_link=”1″ align=”none”]

Check hier de uitzending

YouTube player

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.